Možná se bude někomu zdát zbytečné rozebírat takovou základní věc jakou je osobní hygiena. Ale skutečnost, že v oblasti intimní hygieny je většina Evropanů výrazně pozadu, je jasným důkazem toho, že je tomuto tématu třeba věnovat mnohem větší pozornost. Nejde přitom jen o dodržování základů hygieny, ale především starost o zdraví. Mezi běžné hygienické návyky patří umytí rukou po každém použití toalety. 

Otázkou však zůstává, proč v případě očisty intimních partií, většina populace upřednostňuje použití toaletního papíru před omytím se vodou. Papír totiž ani zdaleka nezabezpečuje dostatečné odstranění nežádoucích mikroorganismů, které mají za následek vznik mnohých infekcí, gynekologických problémů a v neposlední řadě hemeroidy. Pravděpodobně i díky tomu, se jako zastánci toaletního papíru, ocitáme na předních místech odborných statistik, které moniturují výskyt výše uvedených zdravotních problémů. 

Existuje  velmi jednoduché řešení, které nabízí bidet. Revoluce v běžném udržování intimní hygieny, které nabízí bide, nastala okolo roku 1980, kdy v Japonsku vyrobili tzv. japonskou toaletu. Šlo o elektronický bidet spojený s toaletou, který se od té doby stal nedílnou součástí každé domácnosti, ale nechyběl ani ve školách, nemocnicích nebo hotelech. V našich zemích se ještě před pár lety objevoval bidet jen velmi zřídka. Byl považován za určitý luxus, který si mohli dopřát jen majitelů domů s velkými koupelnami. Dnes je už bidet samozřejmostí v každé moderní domácnosti. 

Mezi nejčastější důvody, proč lidé říkají bidetu “ne” patří nedostatek místa. Dobrou zprávou je, že i tento problém je již minulostí. I na náš trh přichází řešení úspory místa a to bez nutnosti investic do dalších stavebních úprav. 

Jedním z řešení je například WC a bidet v jednom,  který nahrazuje funkci samostatného bidetu. Jde o klasické WC se zabudovanou bidetovou tryskou, která je umístěna v keramické límci WC. Není potřeba se přesovat do sprchy nebo na samosatný bidet, což je zaručenou garancí pohodlí. Vysoký komfort osobní hygieny ocení nejen ženy v době menstruace či těhotenství, ale také osoby se sníženou pohyblivostí nebo hendikepovaní. Široký sortiment bidetových zařízení nabízí velký výběr modelů. Vybrat si můžete ze standartních typů, přes moderní design až po ručně pozlacené a dekorované modely, které uspokojí ty nejnáročnější zákazníky.